In het kader van de nationale sportweek organiseren de middenstand van Wemeldinge en de sportdienst van de gemeente Kapelle op vrijdag 20 september een stratenloop in Wemeldinge. Zij worden hierbij geholpen door het JARO-team en AV’56.

Hardloopwedstrijden in Wemeldinge zijn niet helemaal nieuw. Tot enkele jaren geleden werd op Hemelvaartsdag de Centrumloop georganiseerd, voorafgaand aan het wielercriterium. In de jaren 70 was er al een stratenloop van gymnastiekvereniging WIK m.m.w. van AV’56. Ook in het Wemeldingse bos vonden verschillende wedstrijdjes of prestatielopen plaats. 

Deze nieuwe wedstrijd wordt gehouden in het havengebied met Camping Linda als start- en finishlocatie. Hier is tevens het secretariaat en de mogelijkheid om te verkleden. Het concept is nagenoeg gelijk aan veel andere JARO-wedstrijden. Een jeugdloop t/m 13 jaar over 1000 meter en een loop over 5 km voor iedereen vanaf 14 jaar.

Het parcours van de jeugdloop (start: 18.00 uur) is een vice-versa-traject vanaf de camping. De 5 km start om 18.30 uur en omvat twee grote ronden van 2400 meter met deels uitzicht over het water. Om aan precies 5000 meter te komen wordt er een extra stukje over de camping gelopen. Bij eventueel vroeg invallende duisternis wordt er al om 18.00 uur gestart.

Inschrijven kan tot 19 september 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, geboortedatum, afstand, club of woonplaats. Inschrijven kan ook ter plaatse vanaf 16.30 uur. Deelname is gratis en voor alle deelnemers is er een medaille. Bovendien zijn er ereprijzen voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren.

Net als bij de stratenloop in Kapelle stelt JARO een bonus van € 200,- in het vooruitzicht voor het verbeteren van de huidige snelste Zeeuwse tijd over 5 km op de weg. Bij de mannen bedraagt die tijd 15.08 minuten en bij de vrouwen 17.43 minuten. Voor de Zeeuwse toppers moeten deze tijden haalbaar zijn, maar dan moeten de omstandigheden gunstig zijn.

** De 10e FysioKapelleloop staat eerst nog op de kalender, want die is al volgende week vrijdag 30 augustus. De voorinschrijving verloopt naar wens. Voorinschrijven kan nog ruim een week: t/m donderdag 29 augustus.

 

luchtfoto_linda_2019.jpg

FOTO: De 1e Wemeldingeloop is op en rond Camping Linda. De camping ligt tussen de jachthavens en de kanaalmonding.

 

Share this post